Vetafscheider

Vetafscheiders worden toegepast voor het verwijderen van dierlijke en plantaardige vetten uit afvalwater. Gevolg is dat in het rioolstelsel minder vetten terecht komen die verstoppingen kunnen veroorzaken of zorgen voor beschadigingen aan de binnenwand van de leidingen. Met vetafscheiders kan u zowel de levensduur van het leidingwerk verlengen alsook de onderhoudskosten beperken. Daarnaast zijn deze vetten ook nadelig voor de biologische werking van bacteriën in waterzuiveringsstations. Vetafcheiders zijn steeds geïntegreerde systemen, die zowel bezinkbare als drijvende vetten afscheiden volgens het gravitatieprincipe.

Offerte opvragen

Qua structurele stabiliteit bieden betonnen vetafscheiders diverse voordelen. U heeft de keuze uit afscheiders voor zowel klasse B125kN (licht verkeer, personenwagens) als D400kN (zwaarverkeer, wegenis).

We onderscheiden twee verschillende types van vetafscheiders. Beiden gebruiken dezelfde afscheidingstechnologie. Enkel de bekuiping is verschillend.

  • EKOTEK TOPO®
    Bekuiping monolitisch gestort, waterdicht en indien gewenst aan de binnenzijde bekleed met een epoxy coating
  • EKOTEK GLOBO®
    Bekuiping monolitisch gestort, waterdicht en aan de binnenzijde bekleed met HDPE-lining, 3mm dikte met T-grip betonverankering.

Contact naar aanleiding van dit product? Offerte opvragen Bellen voor afspraak

Gerelateerde projecten