Algemeen

In een septische put worden de bezinkbare deeltjes van de vloeistof gescheiden door de zwaartekracht. Een deel van de bezonken deeltjes verteert en de vloeistof wordt geloosd in het rioleringsstelsel of een waterzuiveringsinstallatie. Voor septic tanks bent u bij Fabiton aan het goede adres.

Offerte opvragen

Productomschrijving

Onze septic tanks worden geleverd met een vaste bovenplaat, inclusief een losse mangatdeksel, en zijn standaard voorzien van ruime uitsparingen (t.b.v. in- en effluent), waarin door de opdrachtgever aansluitmoffen dienen te worden aangebracht. (Aansmeren met krimpvrije mortel).

Productomschrijving

Er zijn in een septische put ruwweg drie delen te onderscheiden. Er is een onderste laag met daarin de bezonken vaste materie. Daarboven is een vloeibare laag. Bovenin is een laag met drijvende vaste stoffen. De vaste materie verteert langzaam in een anaeroob proces maar er blijft een residu achter dat zich langzaam ophoopt. Het gevolg is dat de septische put met enige regelmaat leeggemaakt moet worden. Een zakput is op aanvraag leverbaar.

Ontluchting moet uitgevoerd worden in bovenplaat/mangatdeksel. Plaatsing bij voorkeur op een goed toegankelijke locatie.

Belasting

De maximaal toegestane statische belasting van de bovenplaat is 16 Kn/m2, wat overeenkomt met maximaal 80 cm aarde (geen verkeersbelasting). Bij een hogere belasting dient de opdrachtgever een versterkingsplaat aan te brengen. Daarnaast is de maximale toegestane hoek tussen de armen van hijsketting 90°.

 

Fabrieksgarantie

De fabrieksgarantie op waterdichtheid geldt tot onderzijde bovenplaat, exclusief de door de opdrachtgever aangebrachte voorzieningen.

Download hieronder de productfolder van onze septic tanks voor meer info.

Productfolder – septic tank

Contact naar aanleiding van dit product? Offerte opvragen Bellen voor afspraak