Waterzuiveringssilo

Binnen de civieltechnische sector kunnen we systeemtanks met een volume tot ca. 30.000 m³ realiseren.

Zuiveringsschappen en industrie passen deze systeemtanks op grote, internationale schaal toe als beluchtingbassins, voor- en nabezinkers en indikking- en opslagtanks.

Offerte opvragen

Technische hoogwaardigheid

Onze ruime ervaring op het gebied van de kritische aansluiting tussen prefab wanden en de vloerconstructie maakt onze systeemtanks gegarandeerd 100% waterdicht. Wij zijn in staat zeer grote constructies te leveren, tot diameter van ruim 80 meter en een wandhoogte van maximaal 14 meter.

Vakkennis en precisieapparatuur zorgen voor een uiterst professionele en veilige opbouw van de installaties.

Betonelementen

De silo staat door de voor- en naspanning onder een perfect geregisseerde continue drukspanning. Hij wordt opgebouwd uit prefab gestorte betonelementen met voorspanning in verticale richting. De elementen worden inwendig gekoppeld door middel van horizontale spankabels en een ingenieus waterdicht hol-dol systeem. De verticale voegen worden bovendien met een krimpvrije (Sika) kunststofmortel en een PU-kitvoeg afgewerkt. In de horizontale mantelbuizen worden naspanstrengen met PE-bekleding en vetvulling aangebracht, die met precisieapparatuur op eindspanning worden gebracht. De exacte eindspanning volgt uit de berekening. Uitwendig zijn geen kwetsbare, brandgevaarlijke staalbanden en/of spankabels zichtbaar. Door de spanstrengen verdiept in de elementen te plaatsen, kunnen deze van buitenaf niet worden beschadigd.

Geen onderhoud

De silo is nagenoeg onderhoudsvrij, vrijwel ongevoelig voor eventuele beschadigingen en is een veilige, duurzame en bedrijfszekere investering.

Wereldwijd zijn inmiddels al meer dan 10.000 van deze tanks gebouwd!

Contact naar aanleiding van dit product? Offerte opvragen Bellen voor afspraak